GÜVEÇ

GÜVEÇ
  Biz güveç diye özel güveç tenceresinde(Toprak  Çanak) yapılmış patlıcan yemeğine diyoruz.Patlıcan severlere güzel bir seçenek…

alıntı

Bayramda da bugün artık sebze yiyelim dediğimiz gün güveç yaptım.Lezzetli olunca da yayınlamaya karar verdim.
Gelelim Tarife

MALZEMELER:
500 gr kuzu kuşbaşı
1 kg patlıcan
2 orta boy soğan
3 orta boy yeşil biber
3 orta boy domates
bolca sarımsak(dilediğiniz kadar sadece soyulmuş)
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,toz biber,karabiber,kimyon
zeytinyağı



YAPILIŞI:

Yemeğin yapılışında hiçbir malzemeyi önceden pişirmemeniz.Bütün malzemeleri güvece çiğden üst üste koyuyoruz.Yani en alta kuşbaşı,onun üstüne soğan,biber onunda üstüne acısı tuzlu suda alınmış, küp küp doğranmış patlıcan en üstede domates ve tüm tüm sarımsaklar koyup salçayı da çok az sulandırıp zeytinyağını dilediğiniz kadar döküp ocağın altını açıyoruz.İyice  fokurdayınca altını kısıp 1 saate yakın pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN...

ALLAH' A EMANET OLUN.

SEVGİ VE MUHABBETLE

Yorumlar