MÜCVER VE LOKMA




BAZI YEMEKLER VARDIR,ZANNEDERSİNİZKİ SADECE ANNENİZ YAPAR,ANNENİZ YAPINCA YİYECEĞİNİZİ SANIRSINIZ,BENİM İÇİNDE ÖYLE YEMEKLER VARDIR.MESELA ETLİ YAPRAK SARMASI,MÜCVER,KOL BÖREĞİ,KADINBUDU KÖFTE,MANTI VB VB VB
ANNEMİN SPECİALLERİ,SANKİ BEN YAPTIĞIM ZAMAN O TADI VERMEYECEKTİ

ZATEN YILLARCA YAPTIĞIM HER YEMEKDE ANNEMİN YEMEKLERİNİN TADINI ARADIM.ANNEMİNKİ GİBİ OLMADI,ANNEMİNKİ DAHA GÜZELDİ DEDİM DURDUM,ASLINA BAKARSANIZ YİYENLER BEĞENİYORDU AMA BEN HEP KIYASLAMA YAPIYORDUM

HER NEYSE LAFI UZATTIM YİNE ÇOK KOLAY OLSADA BEN HİÇ MÜCVER VE LOKMA YAPMAMIŞTIM.HER ŞEYİN BİR İLKİ VARDIR DEDİM VE TELEFONA SARILDIM
ANNEEEE SEN MÜCVERİ NASIL YAPIYORDUN?
YAPTIM OLDU HEMDE GÜZEL OLDU SİZLER MUHAKKAKKİ BİLİYORSUNUZ AMA GELİN BİDE BENDEN ALIN TARİFİ BAKALIM

MÜCVER
-2kabak
-2kaşık yoğurt
-1yumurta
-1kabartma tozu
-biraz un



YAPILIŞI
-Kabak rendelenir ,içine bir yumurta iki üç kaşık yoğurt,bir kabartma tozu ilave edilip karıştırılır
-Un göz kararı ilave edilir,çok katı olmayacak


-kızgın yağa kaşık kaşık dökülür
veeeeeeeeeeeeee afiyetle yenir.


LOKMA
-2YUMURTA
-2KAŞIK YOĞURT
-BİR KABARTMA TOZU
-VE UN


YAPILIŞI
AYNEN MÜCVERDE OLDUĞU GİBİDİR.BU TATLI LOKMA TARİFİ DEĞİL.BUNU SABAH KAHVALTILARINDA İKİNDİ ÇAYLARINDA RAHATLIKLA YAPABİLİRSİNİZ.
PEYNİRLEDE ÇOK GÜZEL OLUR.ARZU EDEN İÇİNE PEYNİRDE RENDELER
BEN ÇOCUKKEN SADESİNİ TOZ ŞEKERE BATIRIP YEMESİNİ ÇOK SEVERDİM.
HEY GİDİ GÜNLER HEY.
AFİYET ŞEKER OLSUN

Yorumlar