EFENDİM HÜNKAR BEĞENMİŞ MİDİR BEĞENMEMİŞ MİDİR BİLEMEM AMA BİZİM EVİN HÜNKARI BEĞENDİ.HATTA HÜNKARIN ŞEHZADESİ VE SULTANLARI DA BEĞENDİ VE DAHİ HÜNKARIN KOMŞULARI DA BEĞENDİ :)
KENDİMİ MUHTEŞEM YÜZYILA FAZLA KAPTIRMIŞIM GALİBA HER NEYSE LAFI UZATMADAN BEN YEMEĞİN TARİFİNE GEÇEYİM EFENDİM.
HÜNKAR BEĞENDİ
GEREKLİ MALZEME TAS KEBABI İÇİN
- 500 gr. kuşbaşı dana eti
- 2 soğan
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı sıcak su
- Karabiber
- 2 patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı süt
- 50 gr. kaşar peyniri
- Tuz
YAPILIŞI
Kuşbaşı et, küp doğranmış soğan ve salçayı yüksek ateşte 2 dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup mutfak robotunda ezin. Tarçın, karabiber, domates ve sıcak suyu ilave edin.
Suyunu çekinceye kadar pişirip ocağın altını kapatın. Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Un ve tere yağını bir tavada kavurun. Patlıcan püresini ve tuzu ilave edin. Sütü ilave ederek hızlıca karıştırın. Ocağı kapatıp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hazırladığınız beğendi yi servis tabağına alın. Üzerine tas kebaptan paylaştırın. Arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.Ben ince kıyılımış maydonoz ve domates ile süsledim
Bu aralar bir hamaratlık var bende ama hayırlara gelsin inşallah:)
SEYYAH HAYIRLI AKŞAMLAR DİLER
Yorumlar
Yorum Gönder