GÜZEL BİR HAFTA SONU

HAVUÇLU İNCİKLİ SEYYAH USULÜ PİLAV


 Ne zamandır dolabımda bekleyen inciğim vardı.Hafta sonları genelde öğrenci olan yiğenlerimi yemeye almaya çalışıyorum onun için değişik bir et yapayım dedim ama yapmak istediğimden tamamen farklı bir yemek çıktı karşıma.Yemek konusunda uzman olan komşumdan fikir almak isdedim.O da bir tane soğan,bir iki diş sarmısak,2kaşık yoğurt,biraz yağ,2kaşık sirke yi karıştır ve inciğini bu sosda beklet dedi.Buraya kadar her şey normal.daha sonra yaklaşık 5yada altı saat beklettikden sonra tencerede kendi yağında 2saat pişir dedi.İşde bu kısmında ben çuvaladım.Öyle yaptım olmadı böyle yaptım olmadı nerdeyse yakıyordum eti.Sinirlendim koydum düdüklüye üstünede su ilave ettim,etler kemiklerindenn ayrılıncaya kadar pişirdim.

,

 Normal şartlarda sonra fırına vercektim ama dedim ya beceremeyince doğaçlama yaptım.2tane havuçu rendeleyip pirinçle kavurduktan sonra incikleri pilavın aralarına yerleştirdim.Bir tane de domates,birde sivri biber koydum üstüne.Al sana seyyah usulü pilav.Meksika fasulyeli salatayı ise yiğenlerim yaptı.Ben o sırada onlara söz verdiğim profitrolü yapıyordum çünki.


Nerede ise parmaklarını yediler.Bu arada oğlumun canıda sütlaç çekmiş bu gün hamarat günümdeydim,kalktım onuda yaptım.Profitrolden çikolata sosu kalmışdı onuda sütlacın üzerlerine gezdirdim
hem görüntüsü hemde lezzeti güzel oldu.


Velhasılı kelam bir hafta sonu daha yiğenlerim ve çocuklarımla geçmiş oldu.Her ne kadar şu anda tabanlarım sızlasada değdi doğrusu.Bu gün yarısı kitap okumakla yarısıda mutfakda geçti.Şimdi ise keyif çayımı aldım elime sizleri dolaşacağım
                                                                 HAYIRLI AKŞAMLAR

Yorumlar