MALZEMELER
- 8 kahve fincanı un
- 1,5 küçük paket margarin (yumuşak,200 gr.
- 1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
- 3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın
YAPILIŞI
- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
- Sonra un ile yoğurulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25-30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
- Hamurun üzerine önceden rendeleyip bir parça şeker ile pişirdiğimiz elma puresi konur.Arzuya göre içine ceviz ve tarçın ilavesi yapılabilir.
- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
Aslında bu gün yeni kitabımdan bir şey yapmakdı hedefim ama cesaret edemedim ,biraz alengirli oradaki tarifler yine eski usul tarifimi kullandım fakat yeni aldığım çiçek kalıbını kullanarak daha önce yıldızlısını gördüğüm şekli yaptım.Ben çok beğendim doğrusu sizde beğendinizmi.
Komşumu aradım çayı koy ben tartımı alıp geliyorum dedim.Hadi buyrun sizde gelin.Ben çay içmeye gidiyorum:)
Yorumlar
Yorum Gönder