Kışın sık yaptığım sarmalardan biri.Tabii anneciğimin (Anneciğim sarmayı sarar poşetler. Bende onları buzluğa atarım Zamanı gelince de afiyetle yer,anneciğime de dualar ederim.İyi ki varsın anneciğim)emek emek yaptığı zeytinyağlı yaprak sarmalarına benzemesede,kendine has güzel bir rayihası var.Sonradan öğrenip yaptığım bir sarma.
PAZI SARMASI
İçini damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.İçini kavurmadan yapıyorum.Bulguruda başbaşından yaptım.Ve sarımsağı bol koydum.Ben pazıları kaynar suda beş dakika bekletip biraz yumuşatıyorum.Yumuşatınca sarmak çok kolay oluyor.Ve pişiriyorum.Bu pişmemiş hali rengi o kadar güzel görünüyordu ki dayanamadım bu rengiyle paylaşmak istedim.
PAZI SARMASI
İçini damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.İçini kavurmadan yapıyorum.Bulguruda başbaşından yaptım.Ve sarımsağı bol koydum.Ben pazıları kaynar suda beş dakika bekletip biraz yumuşatıyorum.Yumuşatınca sarmak çok kolay oluyor.Ve pişiriyorum.Bu pişmemiş hali rengi o kadar güzel görünüyordu ki dayanamadım bu rengiyle paylaşmak istedim.
Yorumlar
Yorum Gönder