1KG KIYMA
BİR KÖFTE HARCI
BİR BÜYÜK SOĞAN 5YUMURTA
EKMEK İÇİ
BİR KAVONOZ GARNİTÜR
BİR ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
" " "" KÖRİ
" " "" KİŞNİŞ
" " " SAFRAN
" " " KİMYON
" " " KÖFTEBAHARI
" " " BİR YUMURTA
" " " KIRMIZI TOZ BİBER
MAYDONOZ
BİR KAŞIK SALÇA
HAVUÇ
YAPILIŞI;
1-Kıymamıza köfte harcımızı,üzerinde yazdığı kadar suyu,koyalım sonra bir tane büyük soğan rendeleyelim,bir kaşık biber salçası,ince kıyılmış maydonoz,iki yumurta ,dört kaşık galeta unu yada ekmek içide olabilir,ve diğer baharatlar ilave edilip çok güzel özleşinceye kadar yoğrulur.
2-Diğer tarafda ince uzun kesdiğimiz havuçlar ve 4tane yumurta ayrı ayrı haşlanır.
3-Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip hazırladığımız kıyma üzerine serilir ve alışması için parşümen le birlikde rulo yapılır.
4-Sonra açıp içine garnitürümüzü ve şekilde görüldüğü gibi haşlanmış yumurtalarımızı koyup tekrar rulo yapılır.
5-Bu sefer rulonun üzerine yumurta akı sürdüm çatlamasına mani olsun diye
6-Yine üzerine tere yağ parçaları ve sulandırdığımız salça konur.Yanına haşlanmış havuçlarda ilave edilip 180 derecede fırına verilir.
7-Bu kadar köfte yalnız yenmeyeceği için varsa yiğenler yoksa komşu yada arkadaşlar yemeğe çağrılır .Pişdikden sonra afiyetle yenir.Aşağıdaki resim fırından ilk çıktığı hali sonra allayıp pullayıp yukarıdaki hale getirdim.Böylelikle bu günki can sıkıntımda sona ermiş oldu.Benim köftelerim biraz baharatlı olur.İnşallah beğenirsiniz.
AFİYET ŞEKER OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder