MALZEMELER;
4 orta boy kereviz
2domates
2orta boy soğan
Bir şişe garnitür (arzu edenler kendileri yapabilirler.tembellik başa bela onun için ben hazır kullandım)
Bir adet portakal
Bir adet limon
Kesme şeker
Göz kararı tuz
YAPILIŞI;
1-Öncelikle kerevizlerimizi soyup limonlu suya koyalım.Limonlu su kerevizin kararmasını önlüyor.Sonra onları ortasından ikiye kesip tabak haline getirelim,birazda ortalarını çukurlaştıralımki iç malzemesini çok alsın.Bu hazırladığımız tabaklar limonlu suda beklerken bizde bir yandan pişirmeye başlıyoruz.
2-Ben düdüklüde pişirmeyi seviyorum.Öncelikle küçük kareler halinde doğradığımız soğanı zeytinyağında biraz çeviriyoruz.(bknz şekil 1)
3-Üzerine yine küçük kareler halinde doğradığımız domatesler ilave edilir(bknz şekil 2)
4-Bir şişe garnitürüde yıkayıp süzdükden sonra tenceremize ilave ediyoruz(bknz şekil 3)
5-Tabak haline getirdiğimiz kerevizlerde bu karışımın üzerine yerleştirilir.(bknz şekil 4)
6-Üzerine bir portakal suyu bir limon suyu ilave edilir.3tane kesmeşeker ilave ediyoruz,göz kararı da tuz
7-Kapağı kapatmadan bu benim usulüm portakal ve limon dilimi koyuyorum
Babamın usulü okuyup üfleyip kapağını kapatıyorum:)
Sonrada bilgisayarın başına geçip bu yazıyı yazıyorum inşallah ben burda yayına hazırlık yaparken yakmamışımdır.Ben şimdi mutfağa gidiyorum.
Evet yakmamışım ama biraz fazla pişmiş kerevizler benim gibi kendilerinden geçmişler.Her neyse gevezeliği bırakayım ne geliyorsa başıma gevezeliğimden geliyor zaten.Kerevizleri yavaşça servis tabağına alıyoruz.Eğer tenceredeki iç biraz fazla sulu ise kerevizleri alınca suyunu çektirmek için bir taşım kaynatabilirsiniz.Ben öyle yaptım.Efendim ondan sonrada kaşık yardımıyla harç kereviz tabaklarının içine konur arzuya göre süslenir efendim
Sözün sonuna gelmişken dediğim gibi ben yemek blogu değilim.Hatalarım varsa görmezden gelin.İddialı hiç değilim.Sadece bu aralar sönmüş mutfak aşkım yeniden alevlenmeye başladı.Hadi hayırlısı bakalım:)
Tadına gelince ben beğendim.
SEYYAH HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR DİLER
Yorumlar
Yorum Gönder